sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Sointu Aurora Tuulikki

Äiti tykkää etsiä merkityksiä ja tarkoituksia vähän kaikelle. Mitään ei saa tehdä jos joku on vaan kivaa tai jos joku on vaan kaunis, aina pitää olla kaikella merkitys. Sellainen oli sinun nimesikin, monen vuoden harkinnan ja mietinnän tulos

Sointu

Etunimesi on Sointu. Varmaan nelisen vuotta sitten isisi sanoi että hän haluaa nimetä lapsensa Soundiksi. No, siinä vähän kasvettiin isin kanssa ja tajuttiin että eihän me nyt voida lapsille ihan överinimiä antaa. Musiikkitermeissä kuitenkin pysyttiin ja sinusta tuli sitten Sointu. Äidin mielestä se on maailman kaunein nimi, sydän särkyy vieläkin joka kerta kun ajattelen että sinä et sitä päässyt koskaan kirjoittamaan kouluvihkon reunaan.. Huoneessasi olisi ollut seinämaalaus jossa on nuotteja.  Nyt laitetaan hautakiveen nuotit. Musiikki on isille ja äidille tärkeää ja sitä se olisi varmasti ollut sinullekin. Sen takia Sointu tuntui hyvältä nimeltä sinulle -- isi ja äiti ei välttämättä olisi koskaan tavannut jos musiikki ei olisi kiinnostanut. Tai ei ainakaan olisi viihtynyt toistensa seurassa samalla tavalla.

Aurora

Istuttiin mummilla kylässä, minä silitän mahaa. Toinen nimi puuttuu vielä. Oltiin aluksi mietittyä että sinusta tulisi Sointu Aamu mutta ei se sitten kuulostanutkaan täydelliseltä. Haluttiin että kaikki sinun nimesi kuulostaa  hyvältä heti aluksi, sellaiselta ettei sitä joudu miettimään. Että tulee sellainen olo että "tää se on!". Äiti tykkää hirveästi sellaisesta laulajasta kuin Aurora ja yhtäkkiä isi sitten hihkaisee takapihalta että miten olisi sitten Aurora, sehän on kaunis ja viittaa kanssa Aamuun. Maisteltiin mummin kanssa nimeä ja kumpikin oli sitä mieltä että Sointu Aurorahan sinä olet, että se on tosi kaunis nimi. Aurora.

Tuulikki

Äiti päätti jo ajat sitten että äidin lapsilla kaikilla tulee olemaan kolme nimeä -- koska enimmäiset nimet ovat meillä vähän erikoisia, ei niin yleisiä niin haluttiin atnaa toinen nimi jota voisit käyttää jos ensimmäinen nimi ei olisikaan niin hyvä sinulle. Haluttiin että sinulla on varanimi. Kolmas nimi sitten tulee suvusta. Mummin toinen nimi on Tuulikki ja äidin mielestä se on tosi kaunis. Vähän hassu, tulee mieleen muumien tuutikki. Käveltiin mummin kanssa heurekan sillalla silloin kun kerroin että Tuulikki tulee sinun nimeesi. Ennenkuin edes tiedettiin varmaksi että oletko tyttö vai poika -- mummi oli ihan varma että sinä olet tyttö. Äiti halusi pitää nimen suvussa ja kanssa jollain tavalla sitten mummille näyttää että kuinka tärkeä mummi on minulle. Äiti ajatteli että tämä on hyvä tapa, nyt äidin kummallakin rakkaalla ihmisellä on sama nimi.

Äiti on vähän surullinen. Siitä että keksittiin sinulle noin hirveän kaunis nimi, niin kaunis että se sitten sopikin liian hyvin enkelille. Äiti miettii että jos sinulla olisi ollut tavallisempi nimi, joku joka ei tuo heti mieleen keijukaisia ja enkeleitä ja punaisia kukkia niin olisitko sinä kuollut? Vähän hölmö ajatus mutta niin äiti miettii. Äiti odotti ihan hirveästi että pääsisi kertomaan nimesi kaikille ja isi mietti että eihän tuota nimeä voi edes vihaisena sanoa. Että rupee vaan hymyilyttämään joka kerta kun sinua pitäisi jostain torua. Ehkä se sitten olikin niin. Nyt sinua ei koskaan tarvitse torua ja sinulla ei koskaan ole mikään hätänä. On vaan äidin kuvitellut muistot pienestä tähtitytöstä joka olisi aina ollut täydellinen, naurava, hymyilevä pieni vauva. Äidin oma pieni rakas..

3 kommenttia:

 1. Sinulla on aivan ihana blogi.
  Ja huomasin yhden sattuman.

  Itse kävin synnyttämässä pienen prinsessamme viime torstaina rv 20+1.
  Nimeäkin oltiin mietitty ja siitä olisi tullut Aurora tuulikki.
  Ikävä on kova vaikka vain pienen hetken sain viettää prinsessamme kanssa sairaalan sängyllä ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia kovasti, kaunis nimi pienellä <3

   Poista
 2. Meidän tytöstä olisi tullut Ilona, Ilona Amelia. Mutta 16+2 Ilona sai siivet, eikä tullut meidän luokse..💔

  VastaaPoista