tiistai 7. maaliskuuta 2017

Säde Isla Pauliina

"Mitä me tehdään jos me saadaan toinen tyttö?"
"Miten niin?"
"Mikä sen nimeksi tulee? Soinnun nimi oli niin täydellinen että ei oo reilua, jos seuraavalle ei tuu yhtä hienoa"
"No sitten me mietitään yhtä hieno. Mietitään ne musiikkiaiheiset. Miten olisi vaikka Säe?"
"Ei, se ei kuulosta ihan oikealta. Mutta tosi kaunis!"
"No entäs Säde?"

Haluan esitellä teille nyt Säteen kunnolla. Tänään kätilö sanoi ultrassa ettei uskalla vielä luvata kumpaakaan, mutta kolme viivaa jalkojen välissä kyllä nyt antaisi vahvan viitteen että tyttö olisi taas matkalla tähän maailmaan. 

Säde on rauhallisempi kuin siskonsa. Säde on hassuttelija; ultrassa tänään päätti koko puolituntisen olla pää alaspäin risti-istunnassa niskojensa päällä. Sanoin heti isille että ihan selkeästi on taas sen lapsi tulossa, kun tuollainen hassuttelija on. Säde on myös samanlainen kuin siskonsa. Ei liiku ja riehu yhtä paljon mutta tykkää pitää napanuoraa jalkojen ja sormiensa välissä. Sointu ja Säde; voi kuinka kauniilta se kuulostaisikin sukulaisilla vieraillessa tai kaupan kassoilla huudellessa. Me ollaan päätetty että Säde saa kuulla heti alusta asti isosiskostaan. Että Säteellä on ihana enkeli-isosisko, joka tähdellä vartioi pikkusiskon jokaista askelta ukin kanssa.


Säde

Nimeä ei mietitty yhtä pitkään kuin muita meidän lasten nimiä. Silti se tuntui heti niin tajuttoman oikealta. Sillä sitten kun tämä lapsi saisi alkunsa ja ehkä syntyykin elävänä tänne, on kyseessä toivonsäde. Säde on jotain positiivista, kaunista, jotain sellaista mitä me nyt itsekkäästi tarvitsemme meidän elämään. Säde kuulostaa ihan meidän tytöltä, ja on yhtä kaunis nimi kuin Sointu. Sitten jos Säteen jälkeen vielä tyttö saadaan niin nimen keksiminen rupeaa jo olemaan vaikeaa. Säde tuli isin mieleen niin hienosti, sillä hetkellä kun se tiesi, että äiti tarvitsee sen nimen jotta voisi taas päästä yhden askeleen eteenpäin. Sanoi sen juuri oikealla tavalla ja oikealla hetkellä.

Isla

Isla on aina ollut mun mielestä kaunis nimi. Jotenkin sopii siihen luonnonmukaiseen teemaan josta pidän. Islasta tuli erityisen tärkeä silloin, kun tukiryhmissä puhuin paljon naisen kanssa, joka oli menettänyt puolivuotiaan esikoisensa Islan. Isla oli niin hirveän kaunis vauva, ja nimi iski sitten vielä kovemmin; ja se sopi Säteen kanssa niin hyvin. Joten asiasta ei jouduttu edes keskustelemaan; Isla on pakko olla toinen nimi

Pauliina

Soinnun kolmas nimi on Tuulikki, sillä se on Soinnun mummin toinen nimi. Mä olen aina pitänyt Tuulikkia hauskana nimenä ja halunnut sen antaa lapselleni. Sen teinkin. Koska en halunnut käyttää Tuulikkia uudestaan, mutta silti jäi sellainen olo, että kolmannen nimen on pakko jollain tavalla liittyä mun äitiin, Soinnun ja Säteen mummoon, päätettiin että kolmas nimi on Pauliina. Se on minun toinen nimi ja kulkee suvussa, ja äitini on ajatellut sen olevan kaunis nimi kun on sen minulle antanut. Eli mikä olisikaan parempi kunnianosoitus kuin tuo nimi?


Säde on tällä hetkellä noin 18 senttiä pitkä ja painaa 149 grammaa. Säteellä on jo kulmakarvat ja silmäripset ja kovaa vauhtia pieni osaa jo potkia ja venytellä omassa pienessä yksiössään. Säde tunnistaa jo musiikkia ja erilaisia ääniä ja ilmoittaa selkeästi kun pitää tai ei pidä jostain. Säde alkaa pikkuhiljaa tuntua omalta.

Säde alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että on oma persoonansa. Ja se pelottaa. Nyt olen kiintynyt Säteeseen. Entä jos Sädekin viedään pois?

1 kommentti:

  1. Uskon kaiken menevän hyvin ja saatte ihanan pienen ihmeen ❤ Varmasti sinua pelottaa,mutta tressi ei tee hyvää sulle eikä vauvalle. Ei häntä viedä pois. Soinnun kohdalla uskon,että hänelle oli jokin suuri tehtävä jossain ❤ Kaikki menee varmasti hyvin ja pian saatte oman ihanan ihmeenne syliin ❤ Tsemppiä ja nauttikaa ja älkää antako tilaa pelolle.

    VastaaPoista